Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12.8 °C

Déšť, kroupy ale i skvělá zábava - takové byly Pivní slavnosti v Beňově

Zprávy z regionu

24.7.2017

Autor: hcz

Tropické teploty, ale i déšť a kroupy provázely další ročník Slavností piva v Beňově. Pořadatelé, místí sokoli, připravili pro účastníky pestrou nabídku v podobě několika desítek druhů pěnivého moku, pochutin z grilu, pivní soutěže ale i vystoupení kapel.

"Stejně jako v minulých ročnících jsme se i tentokrát vydali cestou malých pivovarů a vsadili na netradiční a méně známá piva. Nechybí světlé pivo, ale ani pivo polotmavé, pšeničné nebo černé. Na čepu je 10 stupňový Antonín - Primátor Náchod, 12 stupňový Bakalář z Rakovníka, 12 stupňový Grál - Jižan Přerov, 11 stupňová Nachmelená opice z Krnova, 13 stupňový Pirát - Parník Přerov nebo 12 stupňový Rampušák z Dobrušky a samozřejmě je v nabídce i pivo ovocné. Pro návštěvníky jsme i tentokrát přichystali několik pivních soutěží, které jsou mezi nimi velmi oblíbené. Budou pít pivo na čas nebo házet prázdným pivním sudem do dálky," prozradil starosta místního Sokola František Kubík.

Také program byl pestrý. Kromě cross over kapely Kervežekson z Prostějova, se na pódiu představila taká kapela Satisfaction rock ze zpřáteleného Polska nebo rocková pražská kapela Natural. Nechyběla ale ani po spoustě let obnovená místí zábavová kapela Styler.

Před vysoupením první kapely si poměřily síly nejen pánové, ale i dámy v pití piva na čas. Největší "splávek" měla mezi ženami Yveta, stříbrná byla Dája a bronz si vybojovala paní Nováková. Pánové se se zlatavým mokem také moc nemazlili. Zlato vybojoval Pavel, stříbro Majkl a bronz získal Snupy.

A přestože se v průběhu podvečera znenadání zatáhlo a slunce vystřídal přívalový déšť s kroupami, návštěvníkům areálu za sokolovnou to zábavu nepokazilo. Děšť se přehnal a tak se mohlo v soutěžích pokračovat. Házelo se prázdnou bečkou od piva. Prvenství si nakonec vybojoval hodem 9,18 metrů Pavel. Mirovi se podařilo hodit 9,07 metrů a Laďovi 8,97 metrů. Ani ženy se nenechaly zahanbit. Yveta hodila bečkou 4,90 metrů, Zdena 4,23 metry a Dája 3,72 metrů.

Pivní slavnosti se v Beňově i tentokrát vydařily. "Vyzkoušeli jsme několik druhů piva a dali si výborné makrely. Některá piva jsou opravdu výborná. Postupně ochutnáváme a až narazíme na to nej, u něj zůstaneme," svěřil se osmadvacetiletý Mirek z Bystřice pod Hostýnem.

hcz

Reklama

Solární studio NAOMI

Katalog firem » Služby » Solária

Každá naše pobočka zaměstnává 2 osoby, jako obsluhu studia, které jsou odborně proškoleny v oblasti opalování a v oblasti solární kosmetiky. Vždy Vám velmi rádi poradí, vše odborně vysv...