Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.3 °C

Den Země navštívily stovky dětí: nejvíce je zaujalo popelářské vozidlo, spider a dron

Zprávy z regionu

24.4.2016

Autor: hcz

Slunečné počasí přilákalo v pátek na Den země na louku u parku Michalov přes pět stovek dětí ze základních a mateřských škol. Na akci pořádané ve spolupráci s Technickými službami města Přerova, Muzeem Komenského v Přerově - pracovištěm ORNIS, Střediskem volného času ATLAS a BIOS, Odborem stavebního úřadu a životního prostředí Magistrátu města Přerova, za podpory společností EKO-KOM, ASEKOL, ELEKTROWIN, EKOLAMP se děti dozvěděly a na vlastní oči uviděly, co se děje s odpadem.

Letos vůbec poprvé se Den Země konal na louce u Michalova. "Dříve se Den Země slavil na náměstí, my jsme se ale letos rozhodli pro změnu a udělali jsme dobře. Prostředí parku je pro děti určitě příjemnější," řekla Šárka Slezáková z Technických služeb města Přerova.

Na osmi stanovištích se děti seznámily se zajímavými informacemi, jak třídit odpad, zasoutěžily si, zahrály hry a měly možnost si prohlédnout nejen svozovou techniku na svoz komunálního odpadu, ale i sekačku spider na dálkové ovládání, pomocí které se pracovníci technických služeb dostanou i na svahy a do nepřístupného terénu. "Dětem jsme vysvětlovali, co se s odpadem děje dál, aby věděly, jak důležité je recyklovat, a samy si pak mohly třídění vyzkoušet," dodala Slezáková.

Součástí akce byla také edukativní výuka zaměřená na třídění odpadu. Své dveře dětem otevřel Bios a Ornis a podívat se také mohly do subtropického skleníku. Zajímavostí byl pro všechny i dron, se kterým se mohou mapovat i černé skládky. "Dron s kamerou se dá použít na monitoring lokalit, kde se černé skládky zakládají. Je to jednodušší a rychlejší než pátrat ručně," vysvětlil dětem Richard Plíhal ze Střediska volného času Atlas a Bios.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.