Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 12.2 °C

Den plný zábavy: přijďte na Zahradní slavnost do ORNISU

Zprávy z regionu

31.7.2015

Autor: hcz

Jednou za rok se otvírá doširoka brána ornitologické stanice v Bezručově ulici v Přerově, aby přivítala návštěvníky na Zahradní slavnost, která se letos uskuteční už o víkendu, a to v neděli 2. srpna v 16 hodin. Kromě divadla, soutěží a písniček je pro návštěvníky přichystané bohaté občerstvení.

Děti se mohou těšit na pohádku O třech prasátkách v podání Loutkového divadla Přerovský kašpárek Sokola Přerov. "Návštěvníkům představíme některé trvale handicapované svěřence ze záchranné stanice. Hostem slavnosti bude Martin Evžen Kyšperský, který spolu s Alešem Pilgrem uchvátí přítomné neotřelými texty svých písniček, ale hlavně svým nadšením pro hudbu jako takovou," prozradila k programu Jana Kosturová z Muzea Komenského v Přerově, p.o. ORNIS. Děti si po vyluštění Hladokvízu mohou opéct špekáčky.

Návštěvníci Zahradní slavnosti si mohou jen tak posedět v trávě s přáteli nebo se svézt na loďce. Povozit se mohou na koních nebo v bryčce. "Přijde i kastelán hradu Helfštýn, který rozpálí kovářskou výheň a stejně jako v loňském roce bude na Zahradní slavnosti velký knihařský tisk, na kterém si budou moci návštěvníci vytisknout obrázek ptáků z knihy J. A. Komenského a poslat ho jako pohlednici," dodala Kosturová.

Letošní rok je věnován tématu stěhování ptáků, což je i téma sezonní výstavy s názvem Táhni,...ale vrať se! Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout nejen výstavu, ale zaposlouchat se i do vyprávění jejího autora Martina Vymazala.


Slavnost se koná za každého počasí, jednotné vstupné je 30 korun. Výstavu i celou akci finančně podpořilo město Přerov.

hcz