Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.1 °C

Den otevřených dveří Univerzity Palackého vypukne už tuto sobotu, láká na indoor curling i dron

Zprávy z regionu

14.1.2015

Autor: barsi

Pokud vás láká studium na Univerzitě Palackého, máte jedinečnou šanci získat spoustu informací právě tuto sobotu 17. ledna. Den otevřených dveří proběhne na všech osmi fakultách v době od devíti do dvou hodin. Návštěvníci mohou zdarma využít speciální autobusovou linku, která je dopraví ke všem univerzitním budovám.

Den otevřených dveří Univerzity Palackého poskytuje návštěvníkům kompletní informační servis. "Tuto aktivitu považujeme za velice přínosnou – zájemci o studium na druhé nejstarší univerzitě v České republice mají šanci dozvědět se vše o podmínkách přijímacích zkoušek i samotného studia; mohou se zeptat na vše, co je zajímá. Na fakultách na ně čeká také zajímavý doprovodný program, který jim umožní nahlédnout pod pokličku vysněného studijního oboru," uvedl prorektor pro vnější vztahy Petr Bilík. Během informačních bloků budou zástupci vedení informovat o podmínkách studia, náležitostech elektronické přihlášky a přijímacím řízení a odpovídat na dotazy zájemců. Návštěvníkům budou k dispozici také studijní referentky na studijních odděleních fakult.

Zájemci o studium nahlédnou odborníkům "pod pokličku" na přírodovědecké fakultě, kde pro ně vědci připraví řadu experimentů. V akci uvidí dálkově řízený dron pro fotografování krajiny, unikátní zařízení na sledování pohybu očí při práci s počítačem či levitaci supravodiče v kapalném dusíku. Mohou si vyzkoušet práci se speciálními počítači a za příznivého počasí s optiky pozorovat Slunce. Na pedagogické fakultě mohou zkusit test studijních předpokladů nanečisto, který si sami vyhodnotí. Na lékařské fakultě si pod vedením studentů připomenou základy první pomoci, které si také na místě procvičí. Netradiční sporty, měřicí přístroje i interaktivní kvíz zaměřený na životní styl českých dětí na ně čekají na fakultě tělesné kultury. "Vědci jim zdarma vypracují detailní rozbor jejich tělesného složení, seznámí je také s měřicími systémy – pro analýzu chůze, běhu, doby reakce na vizuální či akustický podnět nebo tělesného složení," přiblížil bohatý doprovodný program Martin Kučera z fakulty tělesné kultury. Studenti na právnické fakultě předvedou, jak vyučují právo na základních a středních školách; zájemce seznámí s fungováním studentské právní poradny a principem simulovaných soudních jednání. Podrobný program Dne otevřených dveří naleznete zde.

Návštěvníci Univerzity budou moci využít bezplatnou autobusovou linku, jejíž trasa povede z hlavního nádraží k osmi fakultám a také k univerzitním budovám v Olomouci-Holici. Jízdní řád naleznete zde.

barsi

Reklama

Restaurace U Labutě

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Když se rozhodujete pro Restauraci, obvykle si vybíráte podle několika kritérií. Volíte vysokou kvalitu, příjemné prostředí a inovativní přístup personálu. V naší Restauraci U Labutě z t...