Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.8 °C

Dárci krve mohou soutěžit o romantickou večeři pro dva 

Zprávy z regionu

2.2.2016

Autor: zd

Daruj z lásky a vyhraj - tak zní název valentýnské soutěže, kterou pro dárce krve připravila Nemocnice Přerov. Ve hře bude romantická večeře pro dvě osoby a výhercem se bude moci stát každý dobrovolník, který přijde ve středu 10. února darovat krev nebo plazmu na transfúzní stanici Nemocnice Přerov.

"Darování krve úzce souvisí s láskou k bližním, a tak jsme se k oslavám svatého Valentýna nemohli nepřipojit. Tematicky dárcům nabídneme soutěž s valentýnskou odměnou v podobě večeře pro dvě osoby, která by mohla k darování motivovat všechny zájemce, kteří doteď váhali,“ popsal Štefan Repovský, primář transfúzní stanice Nemocnice Přerov.

Do slosování o romantickou večeři budou zařazeni všichni dárci, kteří přijdou na transfúzní stanici darovat krev či plazmu ve středu 10. února. Ještě tentýž den pak bude na webových stránkách transfúzní stanice Nemocnice Přerov uvedeno jméno vylosovaného výherce. "Velmi oceníme zejména každého prvodárce, který přijde darovat krev či plazmu poprvé. Vítáni jsou ale samozřejmě i naši pravidelní dárci, kterých si rovněž velice vážíme, a za jejichž služby jim patří velký dík,“ doplnil přimář a ještě dodal, že akce probíhá ve spolupráci s firmami PENAM a Restaurace u Labutě.

Dárcem krve či krevních složek se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let. Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitaminy od zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 2000 korun za každý odběr.

zd