Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.9 °C

Další podzimní víkend klepe na dveře. Na co se můžete těšit tentokrát?

Tipy a názory

14.11.2014

Autor: Lenka Šimková, zd

Po náročném týdnu nás čeká zasloužený odpočinek a může nás jen a jen těšit, že volné dny budou dokonce tři! Pokud ještě nevíte, co podniknout, můžete se inspirovat našimi tipy. Zajděte si ochutnat kávu a zároveň získejte informace o tomto znamenitém nápoji, zaposlouchejte se do rytmů jazzu nebo klasické hudby a děti vezměte do divadla. Pokud si toužíte i trochu zasportovat, neváhejte využít nabídky veřejného bruslení na zimním stadionu a zajděte se vydovádět. Přejeme hezký víkend!

Base camp se zahalí do opojné vůně kávy a večer jej rozezní rytmy pop-jazzu

Všichni milovníci kávy by si neměli nechat ujít sobotní dopoledne v Base campu. Majitel rodinné pražírny Laura Coffe Ivo Ptáčník představí cestu kávy od vypěstování až po přípravu tohoto lahodného nápoje. Zároveň všechny přítomné poučí o tom, jak připravit kvalitní kávu a jakým způsobem se její jednotlivé druhy servírují. V rámci celé přednášky budou probíhat ochutnávky povedených i nepovedených káv, aby návštěvníci mohli sami posoudit rozdíl. Přednáška s ochutnávkou začíná v 10:00 a její cena je 130 Kč.

Večer od 20:00 hodin si nenechte ujít přespolní hudebníky. Kapela True Colors ze Šternberka zavítá již podruhé do Přerova a slibuje skvělý hudební zážitek.

Přerov opět ožije jazzem

Pro vás, kteří jste nestihli minulý měsíc pestrou jazzovou nabídku v Městském domě, ale také pro všechny ostatní příznivce této vynikající hudby máme skvělou zprávu. V sobotu od 19:30 totiž ve velkém sále Městského domu vystoupí hvězdný americký big band Clayton Hamilton Jazz Orchestra. Věříme, že si tento jazzový svátek užijete, jak se patří, neboť orchestr, který dali dohromady z elitních losangeleských hráčů bratři John a Jeff Claytonovi s legendárním bubeníkem Jeffem Hamiltonem (ten se již loni v Přerově představil se svým triem), patří k nejlepším na světě. Tímto vystoupením se zároveň uzavře celý program 31. Československého jazzového festivalu.

Oprašte brusle, zkontrolujte ostří a vyrazte na stadion!

I přes poměrně vyšší venkovní teploty si o víkendu můžete užít zimní radovánky. Přerovský stadion již delší dobu láká všechny malé i velké bruslaře. Pro děti do 8 let je připraveno bruslení v sobotu od 10:15 do 11:15, v neděli pak od 9:00 do 10:00. Výjimečně se bude bruslit i v pondělí o státním svátku, také v době od 9:00 do 10:00. Pro dospěláky je bruslení přichystáno na sobotu od 16:30 do 17:30. Děti, studenti, důchodci a nebruslící doprovod za hodinu strávenou na stadionu zaplatí 35 Kč, dospělé bruslaře bude hodina strávená na ledě stát 40 Kč.

Vydejte se s Budulínkem na prázdniny

Jestli přemýšlíte, co podniknete o víkendu s vašimi ratolestmi, máme pro vás skvělý tip. Loutkové divadlo Přerovský Kašpárek zahajuje tuto neděli sezonu a připravilo si pro nadcházející tři neděle pohádku Budulínek na prázdninách. Tu na motivy lidové pohádky s texty písní napsala pro loutkové divadlo Marie Veřmiřovská. Představení se hraje ve 14:00 a v 16:00, vstupné je 40 Kč.

Přijďte se pobavit s Michalem z Kouzelné školky

Pokud se vaše děti rády dívají na Kouzelnou školku, neměli byste vynechat nedělní dopolední představení v kině Hvězda. Od 10:00 všechny malé diváky přivítá Michal Nesvadba, jehož hra předčila všechny současné projekty pro děti. Během představení, které je plné legrace, nečekaných překvapení a písniček, budou do hry aktivně zapojeny děti nejen z prvních řad, ale rovnou z celého sálu. Tím pádem se magické Michalovo představení stane fascinujícím nejen pro děti samotné, ale i pro jejich dospělý doprovod. Upozorňujeme, že vstupenky na toto představení nelze rezervovat on-line.

Nedělní večer bude patřit klasické hudbě

Ve slavnostní zámecké síni přerovského zámku se uskuteční komorní koncert houslového virtuosa Václava Hudečkaa vynikajícího mladého klavíristy Lukáše Klánského. Zaposlouchejte se do překrásných houslových tónů v průběhu koncertu, který je součástí mimořádného projektu Má vlast aneb hudební pouť Václava Hudečka. Během tohoto turné vystupuje V. Hudeček společně se svými hosty na zajímavých místech a kulturních památkách Olomouckého kraje. Koncert bude zahájen v 19:00.

Lenka Šimková, zd

Reklama

Veterinární klinika MVDr. Tomáš Barbořík

Katalog firem » Služby » Veterinární ordinace a péče o zvířata

Komplexní veterinární péče pro psy, kočky, drobné savce i ptáky. - prevence : očkování, odčervení, antiparazitární programy - prodej krmiv včetně speciálních veterinárních diet ...