Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.9 °C

Cirkus Originál Berousek přijede do Přerova

Zprávy z regionu

20.4.2015

Autor: hcz

Národní Cirkus Originál Berousek zavítá ve dnech od 22. do 26. dubna i do našeho města. Po dvou letech postaví své šapitó na přerovském výstavišti. V programu trvajícím dvě a půl hodiny budou moci návštěvníci zhlédnout se zatajeným dechem akrobatická vystoupení, zasmát se s klauny, nebo obdivovat třeba drezuru medvědů. Otevřený bude i Zookoutek plný cizokrajných zvířat.

"Náš cirkus chová více než sto kusů cizokrajných zvířat. Kromě slonů, velbloudů, dromedárů, zeber, lam máme i papoušky Ara, andaluské, lipické a arabské plnokrevníky, exotické krávy jako například tibetského jaka, highlandera, mini zebu nebo buvoly indické. Děti se mohou podívat na strakaté oslíky, lamy nebo mini shetlandské poníky. Samozřejmě chováme i medvědy, kteří náš cirkus proslavili nejvíce," řekl Jiří Berousek. Dodal také, že na provozu celého cirkusového zázemí se podílí více jak padesát zaměstnanců.

V drezurním umění patří Národní Cirkus Originál Berousek mezi světovou špičku, a to především kvůli ojedinělé drezuře medvědů, zeber, arabských hřebců, asijských a arabských velbloudů, indických slonů, poníků a dalších zvířat. V představení vystoupí artisté z celé Evropy. Dech se zatají při vzdušné akrobacii na vertikálním laně nebo drezuře exotů. Součástí cirkusu je také Zoopark s mnoha zvířaty, který bude návštěvníkům otevřen denně v ceně 30 korun na osobu.

Před 85 lety založil Ignác Berousek tradici známého cirkusu Berousek. Z pouličního kejklířství vzniklo v roce 1918 první cirkusové šapitó pojmenované po jeho zakladateli "Berousek". Nyní sourozenci Jiří a Renata Berouskovi, sedmá generace rodu Berousků, pokračují v rodinné tradici a nesou filozofii Ferdinanda Berouska do nového tisíciletí. V roce 2002 získal Originál Cirkus Berousek od sdružení českých cirkusů a varietních umělců, se souhlasem Ministerstva kultury, právo užívat název Národní cirkus, a to jako jediný cirkus v České republice.

Jednotlivá představení Národního Cirkusu Originál Berousek se uskuteční
ve všedních dnech od 22. do 26. dubna od 17:30 hodin.
V sobotu pak od 14:00 hodin a v neděli již od 11:00 hodin.

Ceny vstupného se pohybují na tribunu: dospělí 260 korun, dítě 160 korun. Do lóže pak zaplatí dospělí 350 korun, děti 250 korun. Děti do tří let mají vstup zdarma bez nároku na vlastní sezení (na klín). Vozíčkáři mají vstup zdarma.

hcz

Reklama

Katarína Vaňková, DiS – specialista na oddlužení AK Mgr. Martin Ludvík Advokát

Katalog firem » Finance » Oddlužení, dluhové poradenství

Jsem zaměstnanec advokátní kanceláře, která poskytuje tyto služby: - Příprava a realizace oddlužení - pro fyzické i právnické osoby odborně sepisujeme a podáme návrhy na povolení oddlu...