Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.7 °C

Československé doteky: nádvoří přerovského zámku "rozzářily" balady Ireny Kanovské a Kataríny Koščové

Kultura

1.9.2015

Autor: hcz

Již posedmé se poslední srpnovou neděli sešli pod modrou oblohou na nádvoří přerovského zámku příznivci projektu Ireny Kanovské - Československé doteky. Stejně jako v minulých letech si pro ně interpretka spolu s agenturou Ageum i tentokrát přichystala plnou náruč smutných, ale i veselých balad plných životních příběhů.

"Před sedmi lety, kdy jsme pořádali první Československé doteky, jsme se rozhodli, že je uspořádáme tady na nádvoří zámku. Má magickou moc, protože se tady potkávají andělé," zavzpomínala na začátky projektu zpěvačka, skladatelka a spolumajitelka firmy Motorexpert Irena Kanovská.

Letos do programu organizátoři zařadili kromě úžasné zpěvačky a první slovenské Superstar Kataríny Koščové, které si Irena Kanovská nesmírně váží nejen jako člověka, ale i za to, že si šla svojí cestou a kola showbyznysu ji nepřeválcovala, i vystoupení A kapely…

"Jak jistě víte, dlouhá léta se angažuje naše firma na poli kulturním, i když děláme něco úplně jiného - jsme technici, a já hrdě říkám, že jsem spolumajitelka autoservisu. Ale jinak se cítím býti normálně v první řadě člověkem, kterému záleží na tom místě, kde žije, aby to tady všechno prosperovalo, aby byli lidi na sebe slušní a hodní... Dospěla jsem ale k závěru, že Přerov má nejhorší podmínky pro kulturní akce," zaznělo z úst Kanovské. "Neznám jiné takové město, ale domnívám se, že má asi nejvíc hudebních talentů. My se snažíme ty talenty nějakým způsobem objevovat a vytvářet jim prostor k tomu, aby si u nás ve studiu mohli nahrát nějakou písničku," doplnila. "Vzhledem k tomu, že nám záleží na tom, aby to v Přerově bylo hezké, aby si lidi zpívali místo toho, aby si ztěžovali a brečeli, rozhodli jsme se v rámci toho, že se chystá nějaká protihluková vyhláška, nevím, jestli je to ještě aktuální, založit A kapelu, to znamená, že dnes tady budeme zpívat bez nástrojů a potichu, " prozradila k A kapele Kanovská.

Další ročník Československých doteků se vydařil. A návštěvníci ? Ti odcházeli domů spokojeni. "Koncert byl úžasný, plný krásných písniček, a osvětlené nádvoří zámku naše dojmy ještě umocnilo," svěřila se jedna z návštěvnic.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.