Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.1 °C

Býčí láska, dančí svíčková nebo pečený divočák: gurmánské hity Červencové noci v Citově

Zprávy z regionu

28.7.2014

Autor: hcz

Na Červencovou a posléze i Srpnovou noc přijíždí každoročně do areálu citovského koupaliště tisíce návštěvníků. Organizátoři, myslivecké sdružení Hrubý les ve spolupráci s Diskotékou Citov, pro ně již několik let vypravují autobusy, které je svážení z širokého okolí. V sobotu, kdy odstartovala první ze dvou akcí - Červencová noc, přicházely do areálu koupaliště od odpoledních hodin davy lidí, aby si pochutnaly na vyhlášených mysliveckých specialitách.

Kromě dobrého jídla a pití pro ně připravili organizátoři nejen spoustu soutěží, ale i dvě diskotéky DJs Johny, RC Shefa a tradiční koncert legendární kapely Forum . "Červencovou a Srpnovou noc pořádáme už padesát let. Jen v roce 1997 jsme kvůli povodním akci vynechali. Pamětníci si jistě vzpomínají na areál zámeckého parku, kde se akce dříve konaly, ale to je minulost. Po rekonstrukci parku jsme se přestěhovali na koupaliště a tak máme možnost nabídnout návštěvníkům dvě stage - rockovou a diskotékovou. Chybět nebudou soutěže a nově i barevná mlha. Pokaždé se snažíme přijít s něčím novým, dnes je to například mimo jiné i akce Z fernet," prozradil organizátor Oldřich Nezhyba z mysliveckého sdružení Hrubý les. Myslivecké speciality doplnili organizátoři i tentokrát o pečené klobásy a makrely. "Návštěvníci si dnes mohou u nás pochutnat na pečeném divočákovi se zelím, srnčím guláši, dančí svíčkové nebo na býčí lásce. Celkem jsme přichystali 2600 porcí, a protože patří k dobrému jídlu i dobré pití, nabízíme ve stáncích 25 druhů alkoholových nápojů. Chybět nebude ale ani víno a pivo. Pro řidiče jsme přichystali deset druhů nealkoholických nápojů. Vše připravujeme v chladicích vozech a na stáncích jsou mrazicí boxy, aby měl nápoj tu správnou teplotu," dodal Nezhyba.

A doprava? Tu si mohou návštěvníci objednat. Autobusy vyjíždí do vzdálenějších míst a to v okruhu 40 kilometrů na všechny světové strany. "Přijeli jsme sem před chvílí a dali si "býčí lásku". Opravdu jsme si pochutnali. Teď uvažujeme, čím budeme pokračovat dál. Už jsme všechno obhlídli, tip máme, asi zvítězí nějaké srnčí. Jídlo je tady pokaždé dobré, jen drahé, ale alespoň ho nemusím vařit doma," svěřila se s úsměvem Marie Radilová a spolu s rodinou zamířila ke stánku se srnčím gulášem.
Červencová noc je za námi a ta Srpnová na nás čeká příští víkend a to v sobotu 2. srpna.

Areál koupaliště je podle slov organizátora od 17 do 20 hodin volně přístupný. Od 20 hodin se platí vstupné. Na vysvětlenou: vstup zaplatíte už od 17 hodin, ale při odchodu (pokud to stihnete do 20 hodin,) Vám budou peníze vráceny. Pokud nezaplatíte, je u vchodu připravena ochranka, která návštěvníka vyvede.

Díky vstřícnosti pana Nezhyby, který mně umožnil napsat tuto reportáž, (nejsou totiž všichni organizátoři z Citova stejní), nezůstala tato akce na našich stránkách bez povšimnutí.

hcz

Reklama

Prodejna svítidel - Blanka Vejrostová

Katalog firem » Obchod » Svítidla

Již 18 let prodáváme kvalitní interiérové i exteriérové svítidla, stolní lampy, instalační materiál, žárovky, vypínače, zářivkové tělesa, trubice. Vše také v provedení LED.