Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.3 °C

Bouřlivá atmosféra dovedla Přerov k sobotní výhře

Sport

25.2.2015

Autor: Daniel Šmehlík

V sobotu 21. 2. přijel do Přerova ofenzivně laděný tým Hluku. Jednalo se o souboj týmů z horní části tabulky a natěšena byla i další fantastická návštěva. Oba celky postrádaly svá útočná esa, a tak se hrálo oboustranně na dvě pětice. S těmito okolnostmi se vypořádal lépe domácí tým, který si po slušném výkonu došel pro tři body. 

FBC Spartak MSEM Přerov – FBK Spartak Hluk 10:4 (4:1, 3:1, 3:2)
Střely na branku: 36:29 (13:10, 10:9, 13:10)
Využití přesilovek: 3/5 – 1/2
Počet diváků: 114
Hráči zápasu: Dalibor Koutný - Martin Krchňáček
Góly (asistence): Ďopan 4 (Koutný 3, Janoštík), Gereš 3 (Koutný, Malina, Ďopan), Janoštík 2 (Fafílek, Malina), Dvořák

Úvodní oťukávání zakončila akce obránce Dvořáka, který ukradl míček a prostřelil Kolečkáře – 1:0. Tato akce odstartovala gólostroj a Gereš ihned po buly doklepává druhou branku – 2:0. Vyloučení Koutného trestá umístěnou střelou Tuhý – 2:1. Hluk však nepůsobí tak bojovně, jak by se očekávalo, další gól dává po Fafílkově pasu Janoštík a přesilovku využívá Gereš – 4:1.

Krchňáček dostává příliš prostoru a doráží svou vlastní střelu – 4:2. Jsou to ovšem domácí, hnáni dnes neuvěřitelnou podporou z tribun a na Krchňáčkovu trefu dává zapomenout kanonýr Ďopan – 5:2. Vychází i další dvě pohledné kombinace tohoto útoku, když nejdřív Gereš přesně umisťuje křížnou příhru od Ďopana a potom sám Ďopan má čas na to zeptat se nešťastného gólmana Hluku, kam že chce míček umístit – 7:2. Zvýšení náskoku pak odmítá Gereš, když neproměňuje trestné střílení, ale v hale panuje spokojenost.

Převahu ukazuje Přerov i v poslední třetině. Nejprve ale snižuje Janča – 7:3. Další zářez pak přidává Ďopan a dlouhou přesilovku domácích proměňuje Janoštík po vybídce Maliny – 9:3. Další nedisciplinovanost hostů trestá svým čtvrtým gólem Ďopan a do brány Přerova se dostává opět Novotný – 10:3. Ihned si připisuje dva dobré zákroky, nestačí ale na střelu Kaňovského, která uzavírá dnešní střelecký účet – 10:4.

Sestava: Ceh – Dvořák, Fafílek, Dohnal, Malina – Klimecký, Grener, Janoštík, Ďopan, Koutný, Gereš, Padalík.

Utkání trefně zhodnotil trenér hostů: "Dnešní utkání rozhodla větší touha po vítězství, kdy my pouze dohráváme, naopak domácí hrají o postup." Útočník Přerova Filip Janoštík k zápasu dodává: "K zápasu jsme přistoupili zodpovědně a už od začátku jsme si šli s přehledem za vítězstvím. Dařila se nám hlavně koncovka, ve které jsme dominovali. Trošku mne zklamal soupeř, od kterého jsem čekal, že předvede lepší florbal." I přes výhru nemohli po zápase přerovští jásat naplno. Jejich sok z Havířova, který v tabulce stíhají totiž zvládl těžké utkání v Porubě, když bral tři body za výhru 4:3.

Daniel Šmehlík

Reklama

OS MORAVAINVEST

Katalog firem » Finance » Pojišťovací makléři

Pojištění motorových vozidel Pojištění osob Pojištění majetku Pojištění průmyslových a podnikatelských rizik