Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.4 °C

Babiččina almara: obchod plný pokladů, které člověka potěší

Tipy a názory

24.4.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Určitě jste to už zažili. Někdo blízký má svátek, narozeniny, nebo ho chcete jen potěšit, ale vůbec vás nenapadá, čím mu uděláte radost. A od toho je právě malý obchůdek, který se nachází na Komenského ulici. Jeho název je tajuplný a dává tušit, že se nejedná o ledajaký krámek s dárky. Řeč je o Babiččině almaře, která ukrývá skutečné poklady. Naleznete tu svíčky, čaje, vonné oleje či vosky, ale také domácí med, dětské dřevěné omalovánky, ručně šité dekorace, proutěné zboží či dřevořezby. Tak pojďte poodhalit tajemství, které almara ukrývá...

Už na první pohled musí být všem jasné, že se nejedná o klasický obchod s dárkovými předměty a dekoracemi. Něco je tu jinak. Z výlohy na vás dýchne milá atmosféra. Zkrátka s nějakým komerčním zbožím tu nepočítejte, vše je ruční práce nejen přerovských výrobců, které sama majitelka oslovuje ke spolupráci. A skutečně je z čeho vybírat.

Hned při vstupu vás nepochybně upoutá nádherná vůně, která se malými prostorami Babiččiny almary line. Jsou to svíčky, vonné oleje a vosky či vůně do bot a vysavačů firmy Aromis z Podkrkonoší, která se snaží omezit chemické látky ve svých produktech na minimum. Takže zboží, které tu koupíte, je kvalitní, ale co vás možná překvapí, je i neskutečně levné. Vždyť vosky do aromalamp pořídíte za 27 korun a větší svíčky se pohybují kolem 50 korun! V nabídce je třeba vanilka, třešeň, mořská svěžest nebo nevábně znějící brčál, který vás však svou vůní ihned okouzlí.

Pokud si potrpíte na dekorace vyrobené z látek, jistě si přijdete na své. V nabídce jsou srdíčka, ptáčci, také polštářky a polštáře. A některé z nich jsou plněny nejen dutým vláknem, ale také levandulí. Netřeba dodávat, že i v tomto případě se jedná o ruční práci. Sehnat se tu dají i dětské barevné zástěrky. Koupit si můžete také proutěné zboží. Co třeba pěkná ošatka? A nebo vás mohou zaujmout drátkované výrobky zdobené korálky. I tady platí, že vše je "hand made".

V Babiččině almaře koupíte i hotové poklady – ručně vyřezávané zboží od studentů z tovačovské školy. Ozdobné zrcadlo nebo formy na perník a marcipán jsou skutečné skvosty. Dřevěné vyřezávané zboží zde prodává i řezbář ze Slovenska. Z jeho dílny můžete obdivovat krásné anděly. A pokud vám to stále nestačí, koupit si tu můžete i dřevěné omalovánky pro děti. Malé šablonky, na které si vaše ratolesti mohou kreslit a pak je pomocí magnetu uchytit třeba na ledničku, stojí skutečně pár korun.

Babiččina almara je skvělý obchod, jehož název přesně vystihuje jeho nabídku. Naleznete zde skutečně jeden poklad vedle druhého – maličkosti, které druhým udělají radost a vás nezruinují. Tak pokud chcete někoho potěšit, zavítejte na Komenského 34, kde vás čeká příjemná atmosféra, milá majitelka a úžasné kousky, které zkrátka musíte mít.

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.