Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 13.4 °C

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se zabýval opravami chodníků v Přerově. Pochybení nebylo zjištěno

Zprávy z regionu

26.11.2015

Autor: zd

Pracovníci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže se zabývali opravami chodníků v Přerově. Konkrétně se zajímali o zadávání veřejné zakázky rekonstrukce cest pro pěší v ulicích Mervartova, Denisova, Partyzánská, Želatovská a Tylova.

Otázka chodníků se řeší už od jara letošního roku, kdy zástupci opozice vyslovili pochybnost o zakázce – a ta se pak následně stala předmětem kontroly ÚOHS. Konkrétně šlo o to, že na základě výběrového řízení, kdy byl v zadávací dokumentaci stanoven požadovaný termín dokončení stavby do 90 kalendářních dnů, zvítězila společnost Commodum. Ta převzala zakázku loni v polovině prosince, ale v dohodnutém termínu část oprav nedokončila a požádala magistrát o prodloužení lhůty. Rada města jejich požadavku vyhověla. Podle kontrolního výboru zastupitelstva, který se případem rovněž zabýval, mohla být teoreticky poškozena firma, která ve výběrovém řízení sice nabízela až o milion nižší cenu, než společnost Commodum, ale naopak delší dobu realizace. Firma Commodum nakonec zakázku v hodnotě zhruba 3 milionů korun protáhla o téměř osmdesát dnů.

Podle Ivany Pinkasové z odboru řízení projektů a investic přerovského magistrátu bylo ale prodloužení termínu opodstatněné a provázelo ho více faktorů – klimatické i technické. "Staveniště bylo předáno později a došlo k tomu, že stavba měla být realizována v průběhu období, kdy probíhá technologická přestávka obaloven živičných směsí. Dále loni v prosinci byly práce přerušeny z důvodu ledové kalamity, která sevřela město. Vše máme zdokumentováno a takto jsme informace předali i Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže,“ konstatovala Ivana Pinkasová. Ten neshledal v celém případu žádné pochybnosti. "Sdělili nám, že nebyly shledány důvody pro zahájení správního řízení. Úřad nezjistil žádné indicie, které by nasvědčovaly tomu, že rozhodnutí rady města bylo v rozporu se zákonem," uvedl primátor Vladimír Puchalský.

zd

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.