Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.4 °C

Ring volný: dýdžej Bob rozjel v Přerově poslední prázdninovou retro poslechovou diskotéku

Zprávy z regionu

28.8.2016

Autor: hcz

Pamětníci hitů osmdesátých a devadesátých let si páteční podvečer vyhradili na netradiční poslechovou retro diskotéku, kterou pro ně již podruhé u předzahrádky Městského domu přichystali legendární dýdžejové Bohuslav "Bob" Přidal a Jirka "Juray" Pavlištík. Při chladivém moku vzpomínali na léta, kdy chodívali na čaje a poslouchali známé i méně známé songy dob dávno minulých.

Na všech místech se před Městským domem hodinu před zahájením objevily rezervace a ani přidané stolky na chodníku nestačily. Tak velký byl ze strany lidí zájem o prázdninovou retro diskotéku. Pamětníci, ale i ti, kteří dobu "osmdesátek a devadesátek" nepamatují, posedávali na okolních lavičkách u kašny a vychutnávali si hudbu, kterou jim dýdžejové nabídli. Náměstím se rozléhaly hity švédské skupiny ABBA, australské zpěvačky a herečky Olivie Newton John, britského zpěváka a hudebního skladatele, člena legendární skupiny The Beatles Johna Lennona, rockové babičky Tiny Turner, nebo britské hudební skupiny Queen a Freddieho Mercuryho a spousta dalších.

"První prázdninový pátek 1. července jsme uspořádali první prázdninovou retro diskotéku, na které jsme pouštěli písničky šedesátých a sedmdesátých let minulého století a já byl velmi zvědavý, jakou muziku bude Jirka pouštět teď. Výběr hitů jsem měl oproti němu jednodušší, vždyť jsem tu dobu prožil," řekl před začátkem Bob. A protože měli dýdžejové na první retro diskotéku pěknou odezvu, opakovali ji ještě 12. srpna ve sportovním areálu v Kozlovicích.

Ta druhá retro diskotéka - Ring volný byla věnována hitům osmdesátých a devadesátých let. "Je to vlastně takové přátelské setkání dvou dýdžejů, které dělí jedna generace. Jirka je přesně o dvacet let mladší. Hrát budeme symbolicky (stejně jako v ringu na tři kola) tři hodiny, třikrát po padesáti minutách. S Jirkou budeme proti sobě pouštět skladby. On neví, co budu pouštět já a já zase nevím, jaké skladby bude pouštět on. Písničky, které dnes zazní, jsem vybíral podle svého citu," prozradil Bob. A protože v osmdesátých letech minulého století diskotéky na Přerovsku dělal, vybral pro pamětníky songy, které se mu líbí a které byly nejúspěšnější. "V říjnu 1980 vyhrála hitparádu v Přerově na prvním přerovském disko-maratonu písnička od Olivie Newton John a tou budu já dnes začínat," dodal.

Také Juray se na druhou retro diskotéku pečlivě připravoval. "V písničkách jsem ležel pět až šest hodin. Vybral jsem ty nejoblíbenější, ty co se mně líbí, co jsem hrával a poslouchal." Pamětníci byli nadšení. Pobrukovali si známé hity a nohy jim hrály do rytmu. Někteří to rozbalili přímo na chodníku. "Je to krásné jen tak si posedět, zatančit, zazpívat nebo zavzpomínat. Vždyť jsou to písničky našeho mládí. Velmi příjemné je i prokládané mluvené slovo, dýdžejové si ke každému songu připravili komentář," pochvaloval si retro disotéku jeden z návštěvníků.

S nápadem uspořádat retro diskotéku přišel ředitel KISu Jaroslav Macíček spolu s Danielou Novotnou z Magistrátu města Přerova. "Když se mi Jarda svěřil, co má v plánu, souhlasil jsem, ale za předpokladu, že do toho nepůjdu sám," řekl závěrem dýdžej Bob.

hcz

Reklama

GALERIE Přerov

Katalog firem » Obchod » Obchodní galerie a centra

Moderní dvoupatrové obchodní centrum o výměře 13.000m² prodejních ploch vzniklé v centru města na nároží ulic Čechova a Šířava. Autorem projektu je ATELIER 8000 spol s.r.o., stavbu realizu...