Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.7 °C

Michaela Šlosarová v premiérovém vystoupení kategorie seniorek vybojovala 8. místo

Sport

31.3.2015

Autor: io

Sportovní kalendář seniorské kategorie se řídí dle termínu pořádání vrcholné evropské či světové události. V letošním roce proběhne Mistrovství Evropy v moderní gymnastice v Minsku na začátku května. Závodnice seniorské kategorie musely přípravu přizpůsobit a bez absolvování soutěží a ladění formy zahájily své působení v sezoně rovnou hned vrcholnou akcí.

Naše nejlepší závodnice Michaela Šlosarová z národního programu soutěží od letošního roku vstoupila na půdu mezinárodního programu – kategorie seniorek. Čtyřnásobná Mistryně České republiky ve víceboji se rozhodla posunout ve výkonnosti směrem k absolutní špičce. Absolvovala tak první čtyřboje sestav v závodní kariéře, s obručí, míčem, kuželi a stuhou. Nově připravený soutěžní program předvedla poprvé na oblastním přeboru, kde zisk sestav byl 44,7 bodu.

Jako jediná zástupkyně reprezentovala Severomoravskou oblast na Mistrovském závodě I.VT , kterou pořádal klub SKP Brno na hale ve Vodově ulici. Daň z nervozity zaplatila v první skladbě, sestavě s míčem, kde po nechycení rizika míč utekl za plochu, následovala velká bodová srážka včetně použití náhradního náčiní a určila jasnou poslední pozici a známku 9,6. Takto závažná chyba se nikdy Míše na republice nestala, ale nesložila zbraně a bojovala dále, i když bylo jasné, že ani perfektní výkon v ostatních sestavách nedává šanci na cílené umístění do šestého místa, které dle nastaveného postupového klíče zajišťovalo účast na závodě v mistrovské třídě. Poté předvedla velmi dobře sestavy s obručí a kuželi, ohodnocené jako šesté v pořadí /13,2 a 12,450/. Známka /11,4/ se objevila po výkonu se stuhou, kde se projevila drobná chyba v závěru sestavy a v pořadí závodnici patřilo osmé místo. Součet známek 46,650 ve výsledkové listině znamenal celkovou 8. příčku. Vítězkou se stala závodnice z SK Tartu LeThi Mai, součet známek 57,100, před Konigovou a Tomkovou z Chodova – 54, 600 a 54,150.

Kromě mateřského oddílu Míša absolvuje i přípravu v Brně, kde poděkování míří trenérce Jarmile Zajoncové. Byť mistrovská soutěž je za námi, čeká nás jarní sezona a v ní jsou v plánu účasti na mezinárodních závodech. Cílem je předvádět vyrovnané výkony ve všech sestavách kolem bodové hranice třinácti a více bodů, zařadit se mezi seniorské závodnice bez velkého respektu a do příštího vrcholu své sestavy v maximální míře vypilovat.

io

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.