Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.5 °C

Městská galerie prodává umělecké předměty

Zprávy z regionu

8.12.2014

Autor: zd

Galerie města Přerova prodává umělecká díla. Návštěvníci tu již nakoupili takové množství drobného umění pod stromeček svým blízkým, že výstavní vitríny musely být doplněny o další prodejní exponáty.

Hedvábné šátky od dvou návrhářek se stejným křestním jménem – Evy Vontorové a Evy Jurčíkové, v případě druhé výtvarnice doplněné i ručně vyráběnými ozdobnými sponami najdete v galerii v několika velikostech a provedeních. Užité umění doplňuje kolekce šperků – autorské večerní šperky vystavuje pražská návrhářka Daniela Káňová a pod hlavičkou "Šperky s láskou“ prezentuje svoji tvorbu další majitelka šikovných rukou a skvělých nápadů Šárka Dostálová z Přerova.

Dekorativní exponáty vnáší do vánočního prodeje atmosféru starých dobrých časů a duchovní rozměr. V prvém případě jde o grafiky starého Přerova v různých velikostech a pohledech od známého lipnického architekta Jiřího Vrbíka, prezentujícího se v galerii se svou kolekcí pod uměleckým pseudonymem George Wish. Další, i když dnes již bývalá, Lipeňačka, keramička Dagmar Hajda vystavuje vedle užité i dekorativní keramiky rovněž drobné šperky, batikované šátečky s keramickou broží. K letošním Vánocům vyrobila i speciální kolekci andělů či vonných keramických aromalamp.

"Vánočním prodejem uměleckých děl městská galerie hodlá ulehčit výběr hodnotných dárků pod stromeček vašim blízkým a zároveň podpořit šíření skutečné kvality a cenově dostupného nadstandardu ve městě," uvedla k předvánoční akci v městské galerii Lada Galová.

Pokud tedy uvažujete, co koupit svým blízkým k Vánocům, zajděte se inspirovat, možná vás něco osloví natolik, že už budete mít o dárku jasno.

zd

Reklama

Svítidla INTEX

Katalog firem » Obchod » Svítidla

Svítidla pro vnitřní, venkovní použití. Návrhy osvětlení domů, bytů, kanceláří, zahrad. Poradenská činnost. Stolní lampy, stojící lampy, kancelářské osvětlení, lustry, stropní sv...