Reklama

Sobota 20. ledna 2018, svátek má Ilona, venku je 1.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Svátek zamilovaných je tady, oslavte jej romantickou večeří

Tipy a názory

12.2.2015

Autor: Lenka Šimková

Valentýn, svátek všech zamilovaných, je už tuto sobotu. A každým rokem budí v lidech rozdílné reakce. Někteří, pod vlivem amerických romantických filmů, tento svátek přijali a snaží se během něj pro svou drahou polovičku udělat první poslední, jiní se snaží přijít alespoň s květinou nebo drobným dárečkem, ti třetí jej ignorují. Podle nás ovšem romantickou procházkou zakončenou večeří v žádném případě nic nezkazíte. Nezapomínejte, že láska prochází žaludkem! Nechte se tedy inspirovat našimi tipy, kam vyrazit.

Foto: © Depositphotos.com

Speciální menu pro valentýnský víkend, a to hned ve dvou variantách, připravila restaurace Harmonie v hotelu Fit. Těšit se můžete na tříchodové menu zahrnující mozzarellu s rajčaty a bazalkovým pestem, grilovaného lososa se špenátem a šťouchanými brambory a jako dezert panna cottu s jahodovým želé. Gurmáni zajisté ocení tataráček z lososa, carpaccio z kachních prsou na bramborovém pyré a čokoládovou pěnu s višňovou omáčkou. V ceně každého menu je 0,2l bílého/červeného vína.

Na všechny zamilované páry budou připraveni také v Dostavníku. Jestli máte rádi zdejší prostředí, tak neváhejte a objednejte si jedno ze dvou lahodných menu. Dáte přednost hovězímu a lososovému tataráku, nebo 6 kusům kuřecích křidélek? Předkrmu v podobě lahodné mozzarely s rajčaty a olivami, nebo toastu s bylinkovým máslem? S dezertem už si hlavu lámat nemusíte, v obou případech na vás čekají horké maliny s vanilkovou zmrzlinou. Ke každému menu navíc obdržíte 2 + 2 dcl bílého vína.

Valentýnské menu si vychutnáte i na palubě restaurace a minipivovaru Parník. Jako předkrm se servírují špízky caprese z mozzarely a cherry rajčátek, následované kuřecím steakem v kabátku ze sušené šunky s višňovou omáčkou a zakončené dezertem v podobě zamilovaného cheesecaku. Menu o dvou chodech vás vyjde na 550 Kč, za tříchodové zaplatíte 800 Kč.

Příjemný romantický večer slibuje restaurace Floria. Čekají vás kuřecí prsíčka zdobená restovanou domácí klobáskou a vypečenou anglickou slaninkou, přelitá rokfórovou omáčkou, marinovaný steak z vepřové panenky a jako dezert sacher dort zdobený šlehačkou. Za celé menu zaplatíte pouze na 159 Kč, podívejte se.

Po celý víkend se bude valentýnské menu podávat také v nově otevřené restauraci TGM café. Pochutnání slibuje Carpaccio z bio telecí svíčkové, jemně zauzená vepřová panenka špikovaná sušenou slaninou a podávaná s omáčkou z pečených praváků nebo také kuřecí prso Supreme podávané na rizotu z rucoly a sýru Grana Padano. Sladkou tečkou bude domácí panna cotta.

Valentýnského pohoštění se dočkáte i U Madony. Jako předkrm si vychutnáte kornout z parmské šunky plněný mascarí, rucolou a cherry rajčátkem, u hlavního chodu vás čeká rozhodování ze dvou jídel. Dáte přednost grilovanému prsu z kukuřičného kuřete plněného sušeným rajčetem a mozzarelou, nebo si objednáte grilovaný hovězí ball-tip z jihoamerického býka gratinovaný hermelínem? Milovníci sladkého ocení čokoládový mousse s vanilkovým krémem, zdobený marinovanou višní a hoblinkami z bílé čokolády.

Pokud se vám zdá večeře příliš obyčejná, můžete využít nabídku hotelu Jana. Ten v nabídce valentýnského menu zahrnuje i hodinu strávenou ve wellness nebo hraním bowlingu. V tříchodovém menu hosté okusí košíček plněný krevetovým koktejlem, vepřovou panenku v bylinkové krustě s gratinovanými brambůrky a pošírované hruštičky ve vinné omáčce. Samozřejmostí je Bohemia sekt s jahodou. Nabídku můžete využít od pátku do neděle a za menu pro dvě osoby i s doplňkovým programem zaplatíte 760 Kč.

Už se vám začínají sbíhat sliny? Tak neváhejte, co nejdříve zvedněte telefon a zarezervujte si místo v jedné z restaurací. Přejeme dobrou chuť a krásného Valentýna!

Lenka Šimková